Een blauwe tractor is het land aan het omploegen met een mooie lucht op de achtergrond

Landbouw- en werkmaterieelverzekering

Heeft u een agrarische bedrijf of een bedrijf in grond- water- of wegenbouw? Dan heeft u waarschijnlijk een aardig kapitaal aan land- en werkmaterieel, zoals tractoren, shovels, graafmachines, hoogwerkers, mobiele kranen en/of heftrucks.

Elke machine met een eigen kenteken moet u minimaal verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid, of ze nu van uw erf afgaan of niet. Maar omdat het om kostbaar materieel gaat, is het vaak verstandig om ook dekkingen voor andere schades af te sluiten.

Uitbreiding Brand en Storm

Met deze uitbreiding is uw werkmaterieel ook verzekerd voor schade als gevolg van brand en storm. 

Beperkt casco

Als u kiest voor beperkt casco is daarnaast schade als gevolg van ontploffing, blikseminslag, diefstal en ruitbreuk verzekerd.

Volledig casco

Kiest u voor de volledige cascodekking, dan vergoedt de verzekeraar ook schade aan het materieel die door eigen schuld is ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan schade als gevolg van botsen, slippen, omslaan en te water raken.

Uitgebreid casco

Deze variant biedt naast de volledig cascodekking tevens schade door constructie-, materiaal- en fabricagefouten, inclusief de fout of het gebrek zelf. Deze dekking is alleen mogelijk als het materieel jonger is dan vijf jaar.

Dekking voor schade aan eigen zaken

Met deze dekking bent u verzekerd voor eventuele schade aan uw eigen eigendommen die veroorzaakt wordt door het werkmaterieel. Deze dekking geldt ook als u de zaken heeft geleend of gehuurd. Het verzekerd bedrag is beperkt per gebeurtenis.

Dekking voor schade aan vervoerde zaken (beperkte mogelijkheden)

Binnen het onderdeel Wettelijke aansprakelijkheid kunt u voor een maximaal bedrag verzekerd zijn tegen schade aan eigendommen van derden die zich bevinden in of op het verzekerde werkmaterieel of een aanhangwagen. Hieronder vallen ook ladingen of goederen die worden vervoerd of verplaatst met het verzekerde werkmaterieel of de aanhangwagen. Let op, deze dekking wordt slechts beperkt aangeboden. Vaak kan een transportverzekering een goed alternatief bieden.

Extra dekkingen

U kunt de polis verder uitbreiden met dekkingen voor beschadigingen aan ondergrondse eigendommen (denk aan leidingen en kabels), vergoeding van kosten voor vervangend materieel en uiteraard rechtsbijstand.

Schadeverzekering inzittenden

Overweeg daarnaast om een schadeverzekering inzittenden af te sluiten. Deze dekt schade die inzittenden van het materieel oplopen. Zeker als u aansprakelijk wordt gesteld voor medische kosten, blijvende invaliditeit of overlijden, kunnen de schadebedragen enorm zijn.

Maatwerk

Een dergelijke verzekering is altijd maatwerk. Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is om uw landbouw- of werkmaterieel te verzekeren? Neem dan even contact met ons op. We doen u graag een voorstel dat aansluit bij uw wensen en eisen.

Vragen over uw landbouw- en werkmaterieelverzekering? Mail ons of bel voor persoonlijk advies: 088 - 00 191 00.

Bundel uw bedrijfsverzekeringen

Uw landbouw- en werkmaterieelverzekering kunt u opnemen in ons flexibele pakket bedrijfsverzekeringen. Dit levert u extra premiekorting op en alle polissen sluiten naadloos op elkaar aan.

Meer informatie

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.

Stel ons gerust uw vraag